Norska högerextremister lägger ner valsatsning

Publicerad 2008-09-09

Högerextrema partier har aldrig haft några framgångar i Norge. Norgepatrioterna lär inte ändra den bilden trots att partiet delat ut flygblad över hela Norge, som väckt starka reaktioner.

Norgepatrioterna önskar att få sitt parti registrerat och har drivit en kampanj för att få in de nödvändiga 5.000 underskrifterna för att kunna delta i valet till Stortinget. Men framgångarna har uteblivit. På Norgepatrioternas hemsida står det att partiet har svårt att få in medlemmar och pengar. Därmed har partiet beslutat sig för att inte satsa på valet till Stortinget 2009, utan i stället sikta på valet 2013.

Norgepatrioterna leds av en tidigare medlem i Framskrittspartiet och Vigrid. Han är dömd för att ha hotat justitieminister Knut Storberget.
Henrik Lunde

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro