Norska högerextremister lägger ner valsatsning

Publicerad 2008-09-09

Högerextrema partier har aldrig haft några framgångar i Norge. Norgepatrioterna lär inte ändra den bilden trots att partiet delat ut flygblad över hela Norge, som väckt starka reaktioner.

Norgepatrioterna önskar att få sitt parti registrerat och har drivit en kampanj för att få in de nödvändiga 5.000 underskrifterna för att kunna delta i valet till Stortinget. Men framgångarna har uteblivit. På Norgepatrioternas hemsida står det att partiet har svårt att få in medlemmar och pengar. Därmed har partiet beslutat sig för att inte satsa på valet till Stortinget 2009, utan i stället sikta på valet 2013.

Norgepatrioterna leds av en tidigare medlem i Framskrittspartiet och Vigrid. Han är dömd för att ha hotat justitieminister Knut Storberget.
Henrik Lunde

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA