Oenighet kring hur Sd ska bemötas

Publicerad 2008-11-12

Sverigedemokraterna splittrar riksdagspartierna. Socialdemokraterna och miljöpartiet har redan stängt dörren för samarbete med partiet. Enligt Fredrik Reinfeldt är det fel strategi. Det är bättre att "rätta till de samhällsproblem som dessa krafter utnyttjar", förklarade han i gårdagens riksdagsdebatt.

Det var efter en fråga från socialdemokraternas Luciano Astudillo som Fredrik Reinfeldt under gårdagens riksdagsdebatt förklarade att han inte ville stänga dörren för Sverigedemokraterna.

- Jag gör allt jag kan för att hålla dem borta och jag tror att min metod är mer verkningsfull, förklarade han.

Han betonade också att hans egna värderingar och de som Sverigedemokraterna står för är oförenliga. Enligt Reinfeldt är det bästa sättet att bemöta partiet att "rätta till de samhällsproblem som dessa krafter utnyttjar".

Även vänsterpartiet kritiska


Även vänsterpartiet uttryckte under gårdagen kritik mot socialdemokraterna och miljöpartiets utspel där de två partierna försäkrat att de inte kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Enligt TT ska Lars Ohly under en pressträff med riksdagsjournalister ha ställt sig kritisk till att Sverigedemokraternas riksdagsplats tas för given.
- Det är galet att förutsätta att de får över fyra procent, förklarade han.

Socialdemokraterna inte nöjda med svaret


Luciano Astudillo var långt ifrån nöjd med Fredrik Reinfeldts svar. Tillsammans med sin partikamrat Eva-Lena Jansson kritiserade han Reinfeldt för att inte vara tillräcklig tydlig i frågan.

- Ett icke-svar är också ett besked. Att inte svara ja eller nej är att lämna dörren öppen för att göra sig beroende av Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag. Det är djupt olyckligt, sade han.
Daniel Poohl

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro