Överklagar livstidsdom för hatmord

Publicerad 2008-08-11

Den 35-årige man som dömts till livstids fängelse för bland annat mord på en 43-årig homosexuell man och mordförsök på ytterligare en homosexuell man har överklagat sin dom till hovrätten, rapporterar TT.

Enligt överklagan så menar 35-åringen att livstidsdomen är felaktig och han kräver ett betydligt kortare fängelsestraff. Han vill frikännas från åtalet för mord och försök till mord. I stället erkänner han stöld och grovt vållande till kroppskada.

Mannen ska ha utnyttjat homosexuella mäns läggning för att kunna råna dem. Stockholms tingsrätt konstaterar i sin dom att en försvårande omständighet var att offren förnedrats på grund av deras sexuella läggning. Men 35-åringen hävdar att han aldrig haft ett sådant motiv, skriver TT.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro