Överklagar livstidsdom för hatmord

Publicerad 2008-08-11

Den 35-årige man som dömts till livstids fängelse för bland annat mord på en 43-årig homosexuell man och mordförsök på ytterligare en homosexuell man har överklagat sin dom till hovrätten, rapporterar TT.

Enligt överklagan så menar 35-åringen att livstidsdomen är felaktig och han kräver ett betydligt kortare fängelsestraff. Han vill frikännas från åtalet för mord och försök till mord. I stället erkänner han stöld och grovt vållande till kroppskada.

Mannen ska ha utnyttjat homosexuella mäns läggning för att kunna råna dem. Stockholms tingsrätt konstaterar i sin dom att en försvårande omständighet var att offren förnedrats på grund av deras sexuella läggning. Men 35-åringen hävdar att han aldrig haft ett sådant motiv, skriver TT.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA