Pridedemonstrationen förbjuds i Moldavien

Publicerad 2008-05-09

Pridedemonstrationen i Moldavien kan stoppas efter att myndigheterna meddelat att den är förbjuden, uppger RFSL.

– Det är ett helt oacceptabelt övergrepp mot HBT-personers politiska rättigheter i ett land som säger sig ha mötes- och demonstrationsfrihet, kommenterar Sören Juvas, RFSL:s förbundsordförande, i ett pressmeddelande.

Även tidigare har Pride-parader förbjudits i landet, med hänvisning till lagen. Förra året ändrades dock lagen och numer ska fredliga demonstrationer endast behöva anmälas till myndigheterna, vilka ändå avslog ansökan.

Förra året försöktes det hållas en mindre manifestation, men den möttes med våldsamma motdemonstrationer och polisen hotade att arrestera personer som öppet visade sin homosexualitet, skriver RFSL.

– Omvärlden måste visa att detta inte är ett acceptabelt beteende från en stat som lovat respektera alla människors lika värde och demokratiska rättigheter, säger Sören Juvas.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA