Prideparaden i Riga genomfördes utan störningar

Publicerad 2008-06-02

När Prideparaden i Lettlands huvudstad Riga genomfördes på lördagen möttes den av stora motdemonstrationer. Men för första gången genomfördes paraden utan några våldsamma sammandrabbningar, rapporterar RFSL.

Tidigare år har aktiviteterna mött våldsamma protester, bland annat i form av ägg- och bajskastning. Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp), som ansvarar för hbt-frågor i regeringen, säger i ett pressmeddelande att hon gläds åt genomförandet av Pride i Riga.

– Förbudet mot diskriminering på grund av sexuell läggning är en grundläggande princip för mänskliga rättigheter, säger Nyamko Sabuni.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro