Prideparaden i Riga genomfördes utan störningar

Publicerad 2008-06-02

När Prideparaden i Lettlands huvudstad Riga genomfördes på lördagen möttes den av stora motdemonstrationer. Men för första gången genomfördes paraden utan några våldsamma sammandrabbningar, rapporterar RFSL.

Tidigare år har aktiviteterna mött våldsamma protester, bland annat i form av ägg- och bajskastning. Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp), som ansvarar för hbt-frågor i regeringen, säger i ett pressmeddelande att hon gläds åt genomförandet av Pride i Riga.

– Förbudet mot diskriminering på grund av sexuell läggning är en grundläggande princip för mänskliga rättigheter, säger Nyamko Sabuni.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA