Riskerar uteslutas från SD

Publicerad 2008-09-02

Sverigedemokraternas två fullmäktigeledamöter i Halmstad riskerar uteslutas ur partiet efter stridigheter mellan de båda ledamöterna.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna två mandat i Halmstad. Ledamöterna Andreas Vårstad och Gunnar Malmström har sedan dess suttit i kommunfullmäktige. Men de två har haft svårt att samarbeta och nu har de fått en skriftlig varning från Sverigedemokraternas distriktstyrelse, rapporterar Sveriges Radio Halland.

– Har man problem med varandra ska man inte basunera ut det för hela världen. Man ska sköta sig ordentligt, samarbeta, uppträda värdigt och korrekt. Att ha en massa personkonflikter öppet och inte tänka på partiets bästa är inte acceptabelt, säger distriktstyrelsens ordförande Jens Leandersson till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA