Riskerar uteslutas från SD

Publicerad 2008-09-02

Sverigedemokraternas två fullmäktigeledamöter i Halmstad riskerar uteslutas ur partiet efter stridigheter mellan de båda ledamöterna.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna två mandat i Halmstad. Ledamöterna Andreas Vårstad och Gunnar Malmström har sedan dess suttit i kommunfullmäktige. Men de två har haft svårt att samarbeta och nu har de fått en skriftlig varning från Sverigedemokraternas distriktstyrelse, rapporterar Sveriges Radio Halland.

– Har man problem med varandra ska man inte basunera ut det för hela världen. Man ska sköta sig ordentligt, samarbeta, uppträda värdigt och korrekt. Att ha en massa personkonflikter öppet och inte tänka på partiets bästa är inte acceptabelt, säger distriktstyrelsens ordförande Jens Leandersson till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro