Rysk tonåring mördad på väg till antirasistisk konsert

Publicerad 2008-03-17

En tonårig pojke mördades den 16 mars i Moskva när han och hans vänner attackerades av en grupp nazister.

Runt 15 nazister attackerade en grupp på sju personer som var på väg till en antirastisk konsert. En pojke blev knivstucken så illa att han dog av skadorna, rapporterar den ryska organisationen Sova center.

Överfallet misstänks av antirasister i Ryssland vara planerat eftersom den antirasistiska konserten och hur den skulle kunna attackeras diskuterats på ett forum tillhörande supportrar till fotbollsklubben Spartak. En av fotbollslagets huligangrupper har kända nazistkopplingar.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro