Ryssland: Fyra gripna för 20 mord

Publicerad 2008-02-07

Fyra ryska tonåringar har gripits i Moskva misstänkta för minst 20 rasistmord, skriver Svenska Dagbladet.

De fyra tonåringarna kunde gripas i samband med en brottsutredning mot en grupp skinnskallar. Gruppen leds av den 17-årige Artur Ryno. Gruppen anklagas för att ha stå bakom en rad mord på ickeslaver. De fyra anklagas för överlagt mord.

Utredarna tror att antalet mord kan växa. Artur Ryno har under förhör erkänt 37 rasistmord. Totalt har nio personer kopplade till den pågående polisundersökningen gripits.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro