Sacrédeus möter kritik efter uttalande

Publicerad 2008-04-02

Lennart Sacrédeus (kd) kritiseras för uttalande om könsneutrala äktenskap, rapporterar Sveriges Radio.

Den kristdemokratiska riksdagsmannen Lennart Sacrédeus säger i en intervju i SVT:s Agenda att könsneutrala äktenskap kan leda till fler "kärleksförhållanden", som med barn och djur.

En av dem som reagerade på uttalandet var Stina Johansson, ordförande för RFSL i Dalarna, som tog illa vid sig när hon såg intervjun.

– Jag blir alldeles ledsen när Lennart Sacrédeus uttalar sig så här, han pratar om människor som lever och andas, säger Johansson till Sveriges Radio.

Kristdemokraterna är det enda partiet i riksdagen som motsätter sig att par av samma kön ska få ingå äktenskap.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA