Sacrédeus möter kritik efter uttalande

Publicerad 2008-04-02

Lennart Sacrédeus (kd) kritiseras för uttalande om könsneutrala äktenskap, rapporterar Sveriges Radio.

Den kristdemokratiska riksdagsmannen Lennart Sacrédeus säger i en intervju i SVT:s Agenda att könsneutrala äktenskap kan leda till fler "kärleksförhållanden", som med barn och djur.

En av dem som reagerade på uttalandet var Stina Johansson, ordförande för RFSL i Dalarna, som tog illa vid sig när hon såg intervjun.

– Jag blir alldeles ledsen när Lennart Sacrédeus uttalar sig så här, han pratar om människor som lever och andas, säger Johansson till Sveriges Radio.

Kristdemokraterna är det enda partiet i riksdagen som motsätter sig att par av samma kön ska få ingå äktenskap.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro