SD återtar vågmästarroll i Motala

Publicerad 2008-04-29

Nu är det klart att Gunnar Bockner ersätter Rickard Kling för Sverigedemokraterna i Motala. Därmed återtar Sverigedemokraterna sin vågmästarroll i kommunfullmäktige, rapporterar Motala & Vadstena tidning.

För två veckor sedan tackade Gunnar Bockner nej till platsen i Motalas kommunfullmäktige, men efter ett samtal från Sverigedemokraterna ändrade han sig.

– De sa att jag inte behövde vara rädd för trakasserier och då tänkte jag att tja, varför inte prova. Jag har ändå inget särskilt för mig, säger Gunnar Bockner till Motala & Vadstena tidning.

Att Sverigedemokraterna nu åter är två ledamöter innebär att man ännu en gång intar en vågmästarroll, skriver tidningen.
Expo

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA