SD byter nämndeman i Gävle tingsrätt

Publicerad 2008-03-05

Margaretha Sandstedt (sd) blir ny nämndeman vid Gävle tingsrätt efter partikamraten Jan Kassberg, skriver Arbetarbladet. Kassberg hamnade i blåsväder när Expo avslöjade att han ekonomiskt stöttat det nazistiska nätverket Info-14.

Kassberg förnekade först kännedom om donationen, men Sverigedemokraternas pressekreterare, Mattias Karlsson, bekräftade senare att Kassberg skänkt pengar till Info-14. Efter att Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot Kassberg valde han själv att lämna partiet.

Margaretha Sandstedt som är vice ordförande för Sverigedemokraterna i Gävle tar nu över Jan Kassbergs plats som nämndeman. Sandstedt sitter även på ett av Sverigedemokraternas tre kommunala mandat i Gävle.

Info-14 är ett nätverk som på sin hemsida hyllar våld mot meningsmotståndare. Runt Info-14 finns det olika sammanslutningar av "oberoende nationella".
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA