SD byter nämndeman i Gävle tingsrätt

Publicerad 2008-03-05

Margaretha Sandstedt (sd) blir ny nämndeman vid Gävle tingsrätt efter partikamraten Jan Kassberg, skriver Arbetarbladet. Kassberg hamnade i blåsväder när Expo avslöjade att han ekonomiskt stöttat det nazistiska nätverket Info-14.

Kassberg förnekade först kännedom om donationen, men Sverigedemokraternas pressekreterare, Mattias Karlsson, bekräftade senare att Kassberg skänkt pengar till Info-14. Efter att Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot Kassberg valde han själv att lämna partiet.

Margaretha Sandstedt som är vice ordförande för Sverigedemokraterna i Gävle tar nu över Jan Kassbergs plats som nämndeman. Sandstedt sitter även på ett av Sverigedemokraternas tre kommunala mandat i Gävle.

Info-14 är ett nätverk som på sin hemsida hyllar våld mot meningsmotståndare. Runt Info-14 finns det olika sammanslutningar av "oberoende nationella".
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro