Sd drabbat av ännu ett avhopp

Publicerad 2008-12-01

Ulf Granåsen, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Sunne kommun, väljer att lämna partiet. Enligt Nya wermlandstidningen har han i en skrivelse som lämnades in till kommunkansliet i tisdags förklarat att han kommer att sitta kvar som politisk vilde.

Enligt Nya wermlandstidningen var det rasismen i Sverigedemokraterna som fick honom att lämna partiet.
– Jag kom med i Sverigedemokraterna för att jag tyckte att partiprogrammet överensstämde med mina egna åsikter. Framförallt handlade det om kyrkovalet, där jag tyckte att partiet var en frisk fläkt. Jag ville också slå vakt om våra svenska traditioner, men jag är för den skull inte någon rasist. Men efter hand har jag upplevt att partiet har rasistiska åsikter. Det som för mig var droppen, det var när vi delade ut information till hushållen i Kristinehamn. Den informationen innehöll rena rama föraktet och ett hat mot muslimerna. Det ställer inte jag upp på. Jag vill slå vakt om våra egna traditioner men har för den skull inget emot människor som är muslimer, säger han till Nya Wermlandstidningen.

Runar Filper, distriktsordförande och även han ledamot i Sunne kommun ställer sig frågande till sin före detta kollegas anklagelser om rasism.
– Det är inget som jag någonsin har hört från hans tunga förut. Jag vet inte vad det är för plötsligt infall han har fått, säger han till Nya wermlandstidningen.

Ulf Granåsen värvades till Sverigedemokraterna inför valet 2002. Han kandiderade till kommunfullmäktige i Karlstad samma år men partiet lyckades inte ta sig in. 2006 valdes han tillsammans med Runar Filper in i Sunne kommun. När han nu väljer att lämna partiet är det inte första gången som Sverigedemokraternas värmlandsdistrikt drabbas av problem. Så sent som i april uppmärksammades att Runar Filper hamnat i konflikt med Karlstadsavdelningen sedan han anmärkt på deras utnämning av vice ordförande.

Fler artiklar om problemen i Sverigedemokraternas Värmlandsdistrikt.
2008-04-08|Interna bråk i SD-Värmland
2007-03-09|"Jag upplever det som ett envälde"
Daniel Poohl

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro