Sd drabbat av ännu ett avhopp

Publicerad 2008-12-01

Ulf Granåsen, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Sunne kommun, väljer att lämna partiet. Enligt Nya wermlandstidningen har han i en skrivelse som lämnades in till kommunkansliet i tisdags förklarat att han kommer att sitta kvar som politisk vilde.

Enligt Nya wermlandstidningen var det rasismen i Sverigedemokraterna som fick honom att lämna partiet.
– Jag kom med i Sverigedemokraterna för att jag tyckte att partiprogrammet överensstämde med mina egna åsikter. Framförallt handlade det om kyrkovalet, där jag tyckte att partiet var en frisk fläkt. Jag ville också slå vakt om våra svenska traditioner, men jag är för den skull inte någon rasist. Men efter hand har jag upplevt att partiet har rasistiska åsikter. Det som för mig var droppen, det var när vi delade ut information till hushållen i Kristinehamn. Den informationen innehöll rena rama föraktet och ett hat mot muslimerna. Det ställer inte jag upp på. Jag vill slå vakt om våra egna traditioner men har för den skull inget emot människor som är muslimer, säger han till Nya Wermlandstidningen.

Runar Filper, distriktsordförande och även han ledamot i Sunne kommun ställer sig frågande till sin före detta kollegas anklagelser om rasism.
– Det är inget som jag någonsin har hört från hans tunga förut. Jag vet inte vad det är för plötsligt infall han har fått, säger han till Nya wermlandstidningen.

Ulf Granåsen värvades till Sverigedemokraterna inför valet 2002. Han kandiderade till kommunfullmäktige i Karlstad samma år men partiet lyckades inte ta sig in. 2006 valdes han tillsammans med Runar Filper in i Sunne kommun. När han nu väljer att lämna partiet är det inte första gången som Sverigedemokraternas värmlandsdistrikt drabbas av problem. Så sent som i april uppmärksammades att Runar Filper hamnat i konflikt med Karlstadsavdelningen sedan han anmärkt på deras utnämning av vice ordförande.

Fler artiklar om problemen i Sverigedemokraternas Värmlandsdistrikt.
2008-04-08|Interna bråk i SD-Värmland
2007-03-09|"Jag upplever det som ett envälde"
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA