SD fick avbryta möte

Publicerad 2008-10-20

Sverigedemokraternas ungdomsförbund fick på lördagen avbryta sitt offentliga på möte i centrala Malmö efter högljudda protester från motdemonstranter.

Borup och nyckelskrammel överröstade de sverigedemokrater som var plats för att upplysa malmöborna om ungdomsförbundets kampanj mot vad det kallar för "svenskfientlighet".

Enligt tv4 så omhändertogs ett femtontal personer för att de hade kastat saker eller trotsat polisen.

För två veckor sedan avbröts partiets möten i Malmö och Landskrona också efter protester.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA