SD-förslag bifölls i Bromölla

Publicerad 2008-01-09

Sverigedemokraternas förslag om att räkna ut vad invandringen kostar kommunen har fått gehör bland de övriga kommunpolitikerna i Bromölla.

Sverigedemokraternas gruppledare i Bromölla, Magnus Persson, förslag om "ett särskilt bokslut för kommunens integrationskostnader" bifölls i både kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Förslaget är hämtat från partiets nyligen framtagna kommunpolitiska program.

Övriga partier i kommunfullmäktige menar att beslutet är ett sätt att bekämpa Sverigedemokraterna, rapporterar Sveriges Radio. Kommunpolitikerna menar att kostnaderna för flyktingmottagandet till Bromölla är mycket små eller rentav en plusaffär.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna 8,23 procent av rösterna i Bromölla, vilket gav partiet tre mandat i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro