SD-förslag bifölls i Bromölla

Publicerad 2008-01-09

Sverigedemokraternas förslag om att räkna ut vad invandringen kostar kommunen har fått gehör bland de övriga kommunpolitikerna i Bromölla.

Sverigedemokraternas gruppledare i Bromölla, Magnus Persson, förslag om "ett särskilt bokslut för kommunens integrationskostnader" bifölls i både kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Förslaget är hämtat från partiets nyligen framtagna kommunpolitiska program.

Övriga partier i kommunfullmäktige menar att beslutet är ett sätt att bekämpa Sverigedemokraterna, rapporterar Sveriges Radio. Kommunpolitikerna menar att kostnaderna för flyktingmottagandet till Bromölla är mycket små eller rentav en plusaffär.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna 8,23 procent av rösterna i Bromölla, vilket gav partiet tre mandat i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA