Sd-möte attackerat

Publicerad 2008-11-10

En grupp sverigedemokrater från partiets Göteborgsavdelning attackerades under söndagen under ett sammanträde på ett bibliotek i Högsbo i Göteborg.

Det var vid kvart i fem på söndagseftermiddagen som någon eller några kastade in tre knytnävstora stenar genom fönstret till den lokal där Sverigedemokraterna hade sitt möte. Ingen av de sverigedemokrater som var på plats skadades allvarligt. Enligt Sverigedemokraternas partiorgan Sd-kuriren var stenarna nära att träffa Mikael Jansson, kommunfullmäktigeledamot för partiet i Göteborg.

Polisen i Frölunda rubricerar händelsen som försök till grov misshandel.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro