Sd-möte attackerat

Publicerad 2008-11-10

En grupp sverigedemokrater från partiets Göteborgsavdelning attackerades under söndagen under ett sammanträde på ett bibliotek i Högsbo i Göteborg.

Det var vid kvart i fem på söndagseftermiddagen som någon eller några kastade in tre knytnävstora stenar genom fönstret till den lokal där Sverigedemokraterna hade sitt möte. Ingen av de sverigedemokrater som var på plats skadades allvarligt. Enligt Sverigedemokraternas partiorgan Sd-kuriren var stenarna nära att träffa Mikael Jansson, kommunfullmäktigeledamot för partiet i Göteborg.

Polisen i Frölunda rubricerar händelsen som försök till grov misshandel.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA