SD-nämndeman attackerad

Publicerad 2008-02-07

En sverigedemokratisk nämndeman attackerades på tisdagskvällen av en 60-årig man beväpnad med yxa och isskrapa, skriver Blekinge Läns Tidning på sin nätupplaga.

Magne Mjåtvedt, sverigedemokratisk politiker och tillika nämndeman, var på väg till sitt hem i Ronneby när han konfronterades av 60-åringen. Mannen ska ha varit beväpnad med yxa och sagt till Mjåtvedt att "en jävel som du ska inte sitta i tingsrätten".

Enligt Mjåtvedt använde 60-åringen inte sin yxa vid angreppet. Däremot ska han ha tryckt isskrapan i magen honom.

- Jag är härdad, men man blir rädd ändå. Det var tredje gången jag utsattes för hot från samma person, berättar Magne Mjåtvedt för Blekinge Läns Tidning.

60-åringen har varit inblandad i flera rättsprocesser där Magne Mjåtvedt varit med som nämndeman. 60-åringen är sedan tidigare känd av polisen och dömd. På onsdagskvällen var han fortfarande på fri fot.

Polisen tror inte att det finns politiska motiv bakom attacken, skriver Sydöstran
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro