SD-nämndeman attackerad

Publicerad 2008-02-07

En sverigedemokratisk nämndeman attackerades på tisdagskvällen av en 60-årig man beväpnad med yxa och isskrapa, skriver Blekinge Läns Tidning på sin nätupplaga.

Magne Mjåtvedt, sverigedemokratisk politiker och tillika nämndeman, var på väg till sitt hem i Ronneby när han konfronterades av 60-åringen. Mannen ska ha varit beväpnad med yxa och sagt till Mjåtvedt att "en jävel som du ska inte sitta i tingsrätten".

Enligt Mjåtvedt använde 60-åringen inte sin yxa vid angreppet. Däremot ska han ha tryckt isskrapan i magen honom.

- Jag är härdad, men man blir rädd ändå. Det var tredje gången jag utsattes för hot från samma person, berättar Magne Mjåtvedt för Blekinge Läns Tidning.

60-åringen har varit inblandad i flera rättsprocesser där Magne Mjåtvedt varit med som nämndeman. 60-åringen är sedan tidigare känd av polisen och dömd. På onsdagskvällen var han fortfarande på fri fot.

Polisen tror inte att det finns politiska motiv bakom attacken, skriver Sydöstran
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA