SD-ordförande utesluts efter protester

Publicerad 2008-04-22

Kjell-Åke Stoneblaster, ordföranden i Sverigedemokraternas Kronoberg Östra-avdelning, utesluts med omedelbar verkan efter åtta år i partiet, det skriver Smålandsposten på sin nätupplaga.

Enligt Sverigedemokraternas partistyrelse har den 61-årige Växjöbon Kjell-Åke Stoneblaster visat bristande lojalitet, bland annat genom att offentligt kritisera partiet.

Stoneblaster själv menar att partiet inte tål kritik och brister i sin demokratisyn.

- Det är för jäkligt. Partistyrelsen tål inte kritik. Vi har sedan flera år krävt att få bilda ett Smålandsdistrikt men blivit motarbetade. Det måste bli mera demokrati och högre i tak inom Sverigedemokraterna, säger han till Smålandsposten.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro