SD-stol i Motala tom igen

Publicerad 2008-02-27

På onsdagen meddelade Hans-Peter Fransson att han avsäger sig sin plats i Motalas kommunfullmäktige. Fransson har suttit på Sverigedemokraternas plats sedan årsskiftet, skriver tidningen Östgötacorrespondenten.

Fransson, som ersatte den avhoppade ledamoten Rickard Kling (sd), har suttit i Motalas kommunfullmäktige på sverigedemokraternas mandat, men hela tiden valt att betrakta sig som partilös. På grund av sjukdom har han inte kunnat delta på något sammanträde.

På inrådan av bland annat Sverigedemokraterna väljer han nu att lämna sitt uppdrag. Ersättare väntas enligt tidningen bli Gunnar Bockner från Borensberg som i valet 2006 fick två personröster.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro