SD-stol i Motala tom igen

Publicerad 2008-02-27

På onsdagen meddelade Hans-Peter Fransson att han avsäger sig sin plats i Motalas kommunfullmäktige. Fransson har suttit på Sverigedemokraternas plats sedan årsskiftet, skriver tidningen Östgötacorrespondenten.

Fransson, som ersatte den avhoppade ledamoten Rickard Kling (sd), har suttit i Motalas kommunfullmäktige på sverigedemokraternas mandat, men hela tiden valt att betrakta sig som partilös. På grund av sjukdom har han inte kunnat delta på något sammanträde.

På inrådan av bland annat Sverigedemokraterna väljer han nu att lämna sitt uppdrag. Ersättare väntas enligt tidningen bli Gunnar Bockner från Borensberg som i valet 2006 fick två personröster.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA