Sd-Svenljunga får inte igenom förslag

Publicerad 2008-10-15

Sverigedemokraterna i Svenljunga har svårt att få gehör för sina förslag i kommunfullmäktige, rapporterar Sveriges radio.

Sd i Svenljunga har bland annat föreslagit att kommunen inte ska tillåta andra lovdagar än de som är traditionellt svenska och att de ska införa garantipensioner. Men kommunstyrelsen säger nej i båda fall.

Kommunstyrelsen menar att det vore olyckligt om de skulle fatta beslut som innebar inskränkningar mot enskilda grupper. Pensionerna är dessutom något som de inte har någon makt över, eftersom det är staten som har hand om dem, rapporterar SR.

Sd ville även införa vad de kallar för ett "mångkulturellt bokslut" i kommunen, alltså att kostnader för invandringsrelaterade poster särredovisas i budgeten, men även detta avslogs.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA