Sd-Svenljunga får inte igenom förslag

Publicerad 2008-10-15

Sverigedemokraterna i Svenljunga har svårt att få gehör för sina förslag i kommunfullmäktige, rapporterar Sveriges radio.

Sd i Svenljunga har bland annat föreslagit att kommunen inte ska tillåta andra lovdagar än de som är traditionellt svenska och att de ska införa garantipensioner. Men kommunstyrelsen säger nej i båda fall.

Kommunstyrelsen menar att det vore olyckligt om de skulle fatta beslut som innebar inskränkningar mot enskilda grupper. Pensionerna är dessutom något som de inte har någon makt över, eftersom det är staten som har hand om dem, rapporterar SR.

Sd ville även införa vad de kallar för ett "mångkulturellt bokslut" i kommunen, alltså att kostnader för invandringsrelaterade poster särredovisas i budgeten, men även detta avslogs.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro