SD:are vill minska våld med barnaga

Publicerad 2008-01-16

Sverigedemokraten Mats Bergman i Kristianstad skyllde våldsökningen i samhället på avskaffandet av barnagan. Under en kommunfullmäktigedebatt om det ökande våldet i två bostadsområden väckte hans inlägg starka reaktioner och snart fick paritet retirera.

Vid tisdagens kommunfullmäktige debatterades det ökade våldet i bostadsområdena Charlottesborg och Gamlegården. Åsikterna var många och alla partierna var beredda att agera. Sverigedemokraterna höll i början av debatten låg profil, skriver Kristianstadsbladet.

Enligt Kristianstadsbladet gick sverigedemokraten Mats Bergman upp i talarstolen för att delge sin analys om varför situationen hade uppstått.
– Här ser vi nu resultatet av 70-talets flumvänster, ideologin med frihet under ansvar. Ja, vi skulle ta bort barnagan och allting. Hurra, hurra, säger jag nu.

Kristdemokraternas Christina Borglund ställde därefter frågan om Sverigedemokraterna vill införa barnaga.
– Nej, Sverigedemokraterna vill inte återinföra barnagan. Det var nog inte heller det Mats tänkte på. Det blev nog lite fel, sa sverigedemokraten Niclas Nilsson.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA