SD:are vill minska våld med barnaga

Publicerad 2008-01-16

Sverigedemokraten Mats Bergman i Kristianstad skyllde våldsökningen i samhället på avskaffandet av barnagan. Under en kommunfullmäktigedebatt om det ökande våldet i två bostadsområden väckte hans inlägg starka reaktioner och snart fick paritet retirera.

Vid tisdagens kommunfullmäktige debatterades det ökade våldet i bostadsområdena Charlottesborg och Gamlegården. Åsikterna var många och alla partierna var beredda att agera. Sverigedemokraterna höll i början av debatten låg profil, skriver Kristianstadsbladet.

Enligt Kristianstadsbladet gick sverigedemokraten Mats Bergman upp i talarstolen för att delge sin analys om varför situationen hade uppstått.
– Här ser vi nu resultatet av 70-talets flumvänster, ideologin med frihet under ansvar. Ja, vi skulle ta bort barnagan och allting. Hurra, hurra, säger jag nu.

Kristdemokraternas Christina Borglund ställde därefter frågan om Sverigedemokraterna vill införa barnaga.
– Nej, Sverigedemokraterna vill inte återinföra barnagan. Det var nog inte heller det Mats tänkte på. Det blev nog lite fel, sa sverigedemokraten Niclas Nilsson.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro