SDU avbröt möte efter protester

Publicerad 2008-11-24

Sverigedemokraternas ungdomsförbund tvingades avbryta ett offentligt möte i centrala Göteborg efter protester.

Det var i lördags som Sverigedemokraternas ungdomsförbund skulle hålla ett möte. Mötet var en del i förbundets pågående kampanj mot vad det kallar "svenskfientlighet".

Mötet fick dock avbrytas efter att motdemonstranter från framför allt Rättvisepartiet socialisterna protesterat, rapporterar Sveriges Radio. En Sd-flagga ska ha rivits sönder. Ingen person kom till skada eller omhändertogs, enligt polisens presstalesman, Stefan Gustavsson, uppger Sverige Radio.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro