Sexleksaker till sverigedemokrat i Kalmar

Publicerad 2008-01-18

En ung man från Öland dömdes till 60 dagsböter för ofredande efter han beställt sexleksaker till sverigedemokraten Thoralf Alfsson.

I förhör menade ölänningen att han beställt sexleksakerna som en rolig grej samt att han trodde att Alfsson först skulle få en orderbekräftelse, vilket också skedde.

Den unge ölänningen hävdade vidare att han inte hade några politiska motiv bakom gärningen. Tingrätten trodde dock inte på den förklaringen.

Thoralf Alfsson sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Kalmar.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro