Soldat i Nordic Battlegroup hade nazistkopplingar

Publicerad 2008-03-13

En man i insatsstyrkan Nordic Battlegroup har kopplingar till nazistiska kretsar, skriver Borås Tidning.

Mannen, hemmahörande i Västsverige, säger till Borås Tidning att han haft samröre med Nationalsocialistisk front, men att det var flera år sedan. Men fram till att tidningen konfronterar mannen med uppgifterna hade han även bilder på sig själv, där han står och gör så kallad Hitlerhälsning, upplagda på ett nazistiskt Internet-forum.

Therese Holmberg, presschef på logistikbataljonen, säger att de ska koppla in Säpo och den militära underrättelsetjänsten för att undersöka om de missat att mannen har begått något brott.

– Skulle det visa sig att han är dömd för något brott är det upp till försvarets personal- och ansvarsnämnd att bedöma om han ska avskedas eller inte. Om han inte blivit dömd så kommer han förmodligen få jobba kvar, säger Therese Holmberg till Borås Tidning.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA