SPI:are blir sverigedemokrat

Publicerad 2008-04-08

Tingsrydspolitikern Håkan Klasson byter parti. Från att tidigare ha företrätt Sveriges pensionärers intresseparti har Klasson bestämt sig för att gå över till Sverigedemokraterna.

I valet till kommunfullmäktige kandiderade Klasson för SPI utan att ta mandat. Sverigedemokraterna tog emellertid mandat i Tingsryd utan att ha kandiderat i kommunen. På en handskriven valsedel hade någon skrivit Klassons namn vilket innebär att Håkan Klasson redan är invald på ett sverigedemokratiskt mandat. Klasson meddelade till en början att han företrädde SPI. Nu har han ändrat sig.

Det är inte första gången Håkan Klasson byter parti. 1998 kandiderade han till kommunfullmäktige för Ny Demokrati med "kommunalrådskandidat" som titel.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA