Svårt knivskuren man utsatt för hatbrott

Publicerad 2008-01-04

Polisen tror att den man som i helgen knivskars svårt kan ha varit utsatt för ett hatbrott. En person är anhållen i sin frånvaro, skriver Tv4 på sin hemsida.

En 45-årig man attackerades under lördagskvällen i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Mannen knivskars och utsattes för brutalt våld. Skadorna bedömdes som så allvarliga att de kunde ha varit dödande. Under torsdagen var hans tillstånd mer stabilt, men han var förlamad i halva kroppen, skriver Tv4.

Den knivskurne är homosexuell och brottet bedöms av polisen vara ett hatbrott. En person är anhållen i sin frånvaro för dådet. Den misstänkte är själv inte homosexuell. Enligt polisen har han fått kontakt med sitt offer via Internet. Den misstänkte kan ha haft kontakt med flera personer och även ha utsatt dessa för våld.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha varit i kontakt med den misstänkte men inte vågat anmäla det.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro