081219_sdslips_1.jpg\

Kjell Ek anklagar Sverigedemokraterna för att vara ett toppstyrt och odemokratiskt parti.
FOTO: SCANPIX

Sverigedemokrat riskerar uteslutas

Publicerad 2008-12-19

Sverigedemokraternas Jönköpingspolitiker Kjell Ek riskerar att uteslutas ur partiet. Han anklagas för partiskadlig verksamhet efter att han polisanmält partiets IT-ansvarige för dataintrång. Kjell Ek planerar dock att lämna partiet innan uteslutningen kan verkställas.

Det var under torsdagen som Kjell Ek, ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköping, fick beskedet att partistyrelsen öppnat ett uteslutningsärende mot honom på grund av partiskadlig verksamhet.
Anledningen är att Kjell Ek polisanmälde IT-ansvarige Ted Ekeroth och Dag Sundius, sammankallande för Sverigedemokraterna i Småland, för dataintrång. Enligt Ek ska hans privata mejl, som var sammankopplad med hans partimejl, ha kapats av partiet och filer ha raderats. Sverigedemokraterna förnekar att något sådant intrång skett.

Sverigedemokraternas presstalesman, Jonas Åkerlund, säger till Expo att partiet har som policy att inte uttala sig i pågående uteslutningsärenden, men bekräftar att ett ärende öppnats mot Kjell Ek.
– Vi utesluter aldrig någon utan att kommunföreningen, om sådan finns, distriktstyrelsen och den som är föremål för uteslutningen själv har en möjlighet att komma med sin syn på saken, säger Jonas Åkerlund.

Tänker lämna partiet


Enligt Kjell Ek lider Sverigedemokraterna av ett strukturellt problem där de som är kritiska till Syd- och Riksstyrelsen systematiskt utesluts.
– Det är helt odemokratiskt. Man har ingen rätt att yttra sig, utan ska följa de regler som de i Syd ställt. Styrelsen är helt Skånedominerad, säger Kjell Ek

Kjell Ek säger att han inte tänker invänta ett uteslutningsbeslut, som först kan komma i slutet av februari. Han tänker lämna partiet och planerar att i stället starta en lokalavdelning av Sveriges pensionärers intresseparti, SPI. Enligt Kjell Ek så är det ett 20-tal personer, samtliga före detta eller nuvarande medlemmar i Sverigedemokraterna, som kommer att vara lokalavdelnings grund.
– Hela partiet blöder. Det är massor av missnöjda människor runt om i landet, säger Kjell Ek till Expo.se.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro