Sverigedemokraterna förlorar inflytande i Karlskrona

Publicerad 2008-11-06

Sverigedemokraterna är på väg att förlora sin vågmästarroll i Karlskrona. Den styrande majoriteten i kommunen ska försöka ta fram en gemensam budget tillsammans med socialdemokraterna, som tidigare verkat i opposition, rapporterar SR-Blekinge.

Den borgerliga alliansen har tidigare tillsammans med miljöpartiet varit tvungna att förlita sig på Sverigedemokraternas röster för att få stöd för sina budgetförslag. Det faktum att Sverigedemokraterna har varit vågmästare i kommunen har många gånger medfört problem för de andra partierna i kommunfullmäktige då Sverigedemokraterna tigit in i det sista om vilket förslag de ska rösta på.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona kommunfullmäktige, Richard Jomshof, tar dock den förändrade situationen med ro.
– Jag tror inte det kommer bli så annorlunda, vi kommer fortfarande få en rad ideologiska diskussioner i nämnderna där vi kan vara med och avgöra, säger han till SR-Blekinge.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA