Sverigedemokraterna förlorar inflytande i Karlskrona

Publicerad 2008-11-06

Sverigedemokraterna är på väg att förlora sin vågmästarroll i Karlskrona. Den styrande majoriteten i kommunen ska försöka ta fram en gemensam budget tillsammans med socialdemokraterna, som tidigare verkat i opposition, rapporterar SR-Blekinge.

Den borgerliga alliansen har tidigare tillsammans med miljöpartiet varit tvungna att förlita sig på Sverigedemokraternas röster för att få stöd för sina budgetförslag. Det faktum att Sverigedemokraterna har varit vågmästare i kommunen har många gånger medfört problem för de andra partierna i kommunfullmäktige då Sverigedemokraterna tigit in i det sista om vilket förslag de ska rösta på.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona kommunfullmäktige, Richard Jomshof, tar dock den förändrade situationen med ro.
– Jag tror inte det kommer bli så annorlunda, vi kommer fortfarande få en rad ideologiska diskussioner i nämnderna där vi kan vara med och avgöra, säger han till SR-Blekinge.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro