Tidning vill inte bli sponsrad av SD

Publicerad 2008-08-06

Sverigedemokraterna nekas att sponsra Aluma som är en tidning för hemlösa i Malmö.

Det är andra gången som tidningen tackar nej till ett bidrag från Sverigedemokraterna, skriver Göteborgs Fria. Tidigare har Aluma tagit emot pengar från samtliga riksdagspartier, förutom Moderaterna som inte erbjudit sig att sponsra.

"Vi anser inte att Sverigedemokraterna delar vår åsikt om allas lika värde. De som arbetar med oss kommer från hela världen", säger Anna Kind, verksamhetsansvarig på Aluma till Göteborgs Fria.

Anna Kind menar att det finns andra sätt för sverigedemokrater att stödja de hemlösa i Malmö.

"Det bästa sättet de kan det på är att köpa tidningen", säger hon till Göteborgs Fria.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro