Tyska nazister mer våldsamma

Publicerad 2008-08-13

Antalet mordbränder utförda av tyska nazister ökar. Det menar chefen för den tyska säkerhetspolisen BKA, Jörg Ziercke, i en intervju i tidningen Der Tagesspiegel.

Under årets fem första månader har fem gånger fler attacker utförts jämfört med samma tid förra året. Enligt Ziercke har de tyska nazisterna förändrat sin inställning till våld.

"Förr undvek nynazister våld av taktiska skäl, men så verkar inte längre vara fallet", berättar han för Der Tagesspiegel.

Enligt Ziercke har attityden förändrats sedan de våldsamma sammandrabbningarna i Hamburg den 1 maj i år. Då samlades 6000 motdemonstranter för att protestera mot det tyska högerextrema partiet NPD. I bråken som uppstod greps drygt 60 personer och 20 poliser skadades.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA