Utpekad nazist kvar i försvaret

Publicerad 2008-03-14

Försvarsmakten tänker inte vidta några åtgärder mot den soldat i Nordic Battlegroup som Borås tidning avslöjade med att ha haft nazistsympatier, uppger Borås tidnings nätupplaga.

Försvarsmaktens utredning visar att det inte finns någon grund att friställa honom från hans tjänstgöring i Nordic Battlegroup.

"Vi har ingen åsiktsregistrering. Jag kan ha en åsikt, men så länge jag lever upp till försvarsmaktens värdegrunder så är det okej", säger Eva Nilsson, informationsansvarig på Trängregementet i Skövde till Borås tidning.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro