Vänsterpartiet polisanmäler vandalisering

Publicerad 2008-12-09

Vänsterpartiet Malmö har polisanmält Sverigedemokraterna ungdomsförbund, SDU, efter att någon har satt upp förbundets klistermärken på vänsterpartiets partiexpedition.

Händelsen dokumenterades av förövarna själva och bilder lades ut på SDU:s internetforum. Enligt ett pressmeddelande från vänsterpartiet framgår det även på SDU-forumet vem som lagt upp bilderna.

Förbundsordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Erik Almqvist säger att han inte vet vem som ligger bakom aktionen. Men han tycker att polisanmälan är trams eftersom han menar att vänsterpartiet sätter upp stora mängder klistermärken.
– Alla ungdomsförbund har klistermärken, men till skillnad mot vänsterpartiet så håller inte våra medlemmar på och klistra ner allt och alla med dem.

Men i det här fallet så gjorde man det?

– I det är fallet så är det någon som har satt ett par klistermärken på deras elskåp eller ytterdörr. Det ser jag inte som så allvarligt i sammanhanget, när man ser hur vänsterpartiet själva agerar.

Vänsterpartiet anser att brottet borde rubriceras som hatbrott. I pressmeddelandet skriver partiet att dess kritik mot Sverigedemokraterna tidigare fått konsekvenser. Som exempel nämns när företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund 1993 greps med en skrapladdad handgranat vid ett möte där vänsterpartiets Gudrun Schyman skulle tala.

Bilderna på SDU:s forum har plockats bort.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA