Vänsterpartiet polisanmäler vandalisering

Publicerad 2008-12-09

Vänsterpartiet Malmö har polisanmält Sverigedemokraterna ungdomsförbund, SDU, efter att någon har satt upp förbundets klistermärken på vänsterpartiets partiexpedition.

Händelsen dokumenterades av förövarna själva och bilder lades ut på SDU:s internetforum. Enligt ett pressmeddelande från vänsterpartiet framgår det även på SDU-forumet vem som lagt upp bilderna.

Förbundsordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Erik Almqvist säger att han inte vet vem som ligger bakom aktionen. Men han tycker att polisanmälan är trams eftersom han menar att vänsterpartiet sätter upp stora mängder klistermärken.
– Alla ungdomsförbund har klistermärken, men till skillnad mot vänsterpartiet så håller inte våra medlemmar på och klistra ner allt och alla med dem.

Men i det här fallet så gjorde man det?

– I det är fallet så är det någon som har satt ett par klistermärken på deras elskåp eller ytterdörr. Det ser jag inte som så allvarligt i sammanhanget, när man ser hur vänsterpartiet själva agerar.

Vänsterpartiet anser att brottet borde rubriceras som hatbrott. I pressmeddelandet skriver partiet att dess kritik mot Sverigedemokraterna tidigare fått konsekvenser. Som exempel nämns när företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund 1993 greps med en skrapladdad handgranat vid ett möte där vänsterpartiets Gudrun Schyman skulle tala.

Bilderna på SDU:s forum har plockats bort.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro