Viftade med hakkorsflagga

Publicerad 2008-09-17


Två män, 19 och 22 år gamla, har dömts för hets mot folkgrupp efter att ha viftat med en hakkorsflagga på en balkong i Gävle. Samtidigt frias de och ytterligare en 22-årig man för förberedelse för grov misshandel, skriver tidningen Arbetarbladet på sin hemsida.

Beväpnade med baseballträn ringde trion på hos en man som de var osams med. Men mannen var förvarnad och öppnade inte dörren.

Åklagaren menade att detta var tillräckligt för att döma männen för förberedelse för grov misshandel, men Gävle tingsrätt var av en annan åsikt. De friade samtliga av männen från de misstankarna.

Två av männen döms däremot för hets mot folkgrupp efter att ha vecklat ut en hakkorsflagga från en balkong. Straffet bestämdes till 5.000 kronor i dagsböter.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA