Ytterligare en nazist häktad för rån

Publicerad 2008-02-26

Ytterligare en nazist häktades under tisdagen för rånet mot en före detta kompanjon, en händelse som Expo tidigare rapporterat om. Sammanlagt sitter nu fem misstänkta för grovt rån. Ytterligare en person är eftersökt.

Enligt uppgifter ska den person som rånandes i Munkedal i Bohus län 8 februari i år ha lämnat organisationen Nordiska förbundet för en konkurrerande grupp. Han ska han även ha tagit med sig ett kundregister från Nordiska förlaget med över 10000 köpares kontaktuppgifter. Syftet med rånet ska ha varit att lägga beslag på registret. Åklagaren är dock förtegen om de häktade ska ha kommit över något vid rånet.

– Det är av utredningsskäl plus att jag och övriga som har varit på förhandlingen i tingsrätten har belagts med yppandeförebud. Vi har såklart en hel del information, men av de här två skälen så går vi inte ut med något, säger Niklas Sannerholm, chefåklagare på åklagarkammaren i Uddevalla.

En av dem som sitter häktade är ägaren till Nordiska förlaget. Samtliga fem är kända i nazistkretsar. Ytterligare en person söks nu av polisen. Åklagare Niklas Sannerholm vill inte kommentera om det kan bli aktuellt med fler häktningar.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA