90-åring dömdes till livstids fängelse

Publicerad 2009-08-12

En tysk 90-åring dömdes på tisdagen till livstids fängelse för inblandning i mord på tio civila i en italiensk by under andra världskriget, uppger JTA.

En domstol i München, Tyskland, fann Josef Scheungraber vara ansvarig för tio av de 14 mord han stod anklagad för. Den nu 90-årige Scheungraber ska 1944 i egenskap av befäl ha beordrat morden på civila. Morden ägde rum i byn Falzano i Italien.

Scheungraber, som hela sitt liv levt som en fri man, har tidigare dömts i sin frånvaro till livstids fängelse av en italiensk domstol.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.