90-åring dömdes till livstids fängelse

Publicerad 2009-08-12

En tysk 90-åring dömdes på tisdagen till livstids fängelse för inblandning i mord på tio civila i en italiensk by under andra världskriget, uppger JTA.

En domstol i München, Tyskland, fann Josef Scheungraber vara ansvarig för tio av de 14 mord han stod anklagad för. Den nu 90-årige Scheungraber ska 1944 i egenskap av befäl ha beordrat morden på civila. Morden ägde rum i byn Falzano i Italien.

Scheungraber, som hela sitt liv levt som en fri man, har tidigare dömts i sin frånvaro till livstids fängelse av en italiensk domstol.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA