Allsvensk fotbollspelare ville döda invandrare

Publicerad 2009-10-07

18-årige Michael Jidsjö som till vardags spelar i allsvenska Örebro SK döms för misshandel av två kvinnor, uppger Sportbladet.

Misshandeln skedde under nyårsnatten då Örebro SK-spelaren stod på Stora torget i Örebro och skrek att han ville döda alla invandrare. En kvinna frågade Jidsjö ifall det även gällde hennes pojkvän som är invandrare. Fotbollspelaren svarade kvinnan med ett slag i ansiktet. Sedan slog Jidsjö ytterligare en kvinna i sällskapet.

Michael Jidsjö dömdes för misshandel samt ringa misshandel och ska betala skadestånd på 6 000 respektive 5 500 kronor till kvinnorna. I tingsrätten medgav han dödshoten men sade sig ha glömt slagen mot kvinnorna.
– Jag var jättearg, men det var jävligt dumt sagt, förklarade han i tingsrätten enligt Sportbladet.

Jidjö dömdes även för våldsamt motstånd efter en händelse i våras då han vägrade lämna en fest.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA