Allsvensk fotbollspelare ville döda invandrare

Publicerad 2009-10-07

18-årige Michael Jidsjö som till vardags spelar i allsvenska Örebro SK döms för misshandel av två kvinnor, uppger Sportbladet.

Misshandeln skedde under nyårsnatten då Örebro SK-spelaren stod på Stora torget i Örebro och skrek att han ville döda alla invandrare. En kvinna frågade Jidsjö ifall det även gällde hennes pojkvän som är invandrare. Fotbollspelaren svarade kvinnan med ett slag i ansiktet. Sedan slog Jidsjö ytterligare en kvinna i sällskapet.

Michael Jidsjö dömdes för misshandel samt ringa misshandel och ska betala skadestånd på 6 000 respektive 5 500 kronor till kvinnorna. I tingsrätten medgav han dödshoten men sade sig ha glömt slagen mot kvinnorna.
– Jag var jättearg, men det var jävligt dumt sagt, förklarade han i tingsrätten enligt Sportbladet.

Jidjö dömdes även för våldsamt motstånd efter en händelse i våras då han vägrade lämna en fest.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.