Allsvensk fotbollspelare ville döda invandrare

Publicerad 2009-10-07

18-årige Michael Jidsjö som till vardags spelar i allsvenska Örebro SK döms för misshandel av två kvinnor, uppger Sportbladet.

Misshandeln skedde under nyårsnatten då Örebro SK-spelaren stod på Stora torget i Örebro och skrek att han ville döda alla invandrare. En kvinna frågade Jidsjö ifall det även gällde hennes pojkvän som är invandrare. Fotbollspelaren svarade kvinnan med ett slag i ansiktet. Sedan slog Jidsjö ytterligare en kvinna i sällskapet.

Michael Jidsjö dömdes för misshandel samt ringa misshandel och ska betala skadestånd på 6 000 respektive 5 500 kronor till kvinnorna. I tingsrätten medgav han dödshoten men sade sig ha glömt slagen mot kvinnorna.
– Jag var jättearg, men det var jävligt dumt sagt, förklarade han i tingsrätten enligt Sportbladet.

Jidjö dömdes även för våldsamt motstånd efter en händelse i våras då han vägrade lämna en fest.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA