Amerikanska muslimer protesterar mot Geert Wilders

Publicerad 2009-04-29

Den holländske politikern Geert Wilders tal i en synagoga i Florida nyligen har väckt starka reaktioner bland USA:s muslimer.

I sitt tal förklarade Geert Wilders, partiledare för holländska antimuslimska Frihetspartiet, att islam är en totalitär ideologi som inte ska omfattas av religionsfriheten. Han krävde att "massinvandringen" från muslimska länder borde stoppas och att länder borde uppmuntra vad han kallade frivillig återvandring av muslimer.

Talet har väckt starka reaktioner.
– En synagoga borde vara det sista stället som Geert Wilders nazilika propaganda får ett varmt mottagande, sa Ibrahim Hooper ordförande för den muslimska organisationen Council on American-Islamic Relations i ett pressmeddelande under gårdagen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA