Amerikanska muslimer protesterar mot Geert Wilders

Publicerad 2009-04-29

Den holländske politikern Geert Wilders tal i en synagoga i Florida nyligen har väckt starka reaktioner bland USA:s muslimer.

I sitt tal förklarade Geert Wilders, partiledare för holländska antimuslimska Frihetspartiet, att islam är en totalitär ideologi som inte ska omfattas av religionsfriheten. Han krävde att "massinvandringen" från muslimska länder borde stoppas och att länder borde uppmuntra vad han kallade frivillig återvandring av muslimer.

Talet har väckt starka reaktioner.
– En synagoga borde vara det sista stället som Geert Wilders nazilika propaganda får ett varmt mottagande, sa Ibrahim Hooper ordförande för den muslimska organisationen Council on American-Islamic Relations i ett pressmeddelande under gårdagen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA