Amerikanska muslimer protesterar mot Geert Wilders

Publicerad 2009-04-29

Den holländske politikern Geert Wilders tal i en synagoga i Florida nyligen har väckt starka reaktioner bland USA:s muslimer.

I sitt tal förklarade Geert Wilders, partiledare för holländska antimuslimska Frihetspartiet, att islam är en totalitär ideologi som inte ska omfattas av religionsfriheten. Han krävde att "massinvandringen" från muslimska länder borde stoppas och att länder borde uppmuntra vad han kallade frivillig återvandring av muslimer.

Talet har väckt starka reaktioner.
– En synagoga borde vara det sista stället som Geert Wilders nazilika propaganda får ett varmt mottagande, sa Ibrahim Hooper ordförande för den muslimska organisationen Council on American-Islamic Relations i ett pressmeddelande under gårdagen.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.