Anställda på Bring/Citymail vill slippa dela ut Sd-material

Publicerad 2009-02-18

Anställda vid transportföretaget Bring/Citymail i Göteborg och Stockholm vill att företaget ska säga nej till att dela ut Sverigedemokraterna material inför EU-valet i sommar, rapporterar Sekotidningen

Det är Seko-klubbarna i Göteborg och Stockholm som i ett öppet brev till företagets vd uppmanar honom att säga nej till Sverigedemokraterna. I brevet skriver Seko-klubbarna att partiet står för främlingsfientlighet och rasism och att många medlemmar mår dåligt om de ska tvingas att dela ut Sverigedemokraternas material.

- Det är inget som tvingar företaget att säga ja till alla kunder. Vi ser det inte som någon demokratisk rättighet att få sprida sitt material genom Bring/Citymail, säger klubbordförande i Väst, Thomas Gorin, till Sekotidningen.

Enligt Sekotidningen har företagets vd Mats Forsberg svarat till fack-klubbarna och utgått från företagets policy som säger att Bring/Citymail inte tar politisk ställning till kunderna. Men att företaget inte heller delar ut post med olagligt innehåll.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.