Anställda på Bring/Citymail vill slippa dela ut Sd-material

Publicerad 2009-02-18

Anställda vid transportföretaget Bring/Citymail i Göteborg och Stockholm vill att företaget ska säga nej till att dela ut Sverigedemokraterna material inför EU-valet i sommar, rapporterar Sekotidningen

Det är Seko-klubbarna i Göteborg och Stockholm som i ett öppet brev till företagets vd uppmanar honom att säga nej till Sverigedemokraterna. I brevet skriver Seko-klubbarna att partiet står för främlingsfientlighet och rasism och att många medlemmar mår dåligt om de ska tvingas att dela ut Sverigedemokraternas material.

- Det är inget som tvingar företaget att säga ja till alla kunder. Vi ser det inte som någon demokratisk rättighet att få sprida sitt material genom Bring/Citymail, säger klubbordförande i Väst, Thomas Gorin, till Sekotidningen.

Enligt Sekotidningen har företagets vd Mats Forsberg svarat till fack-klubbarna och utgått från företagets policy som säger att Bring/Citymail inte tar politisk ställning till kunderna. Men att företaget inte heller delar ut post med olagligt innehåll.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA