Anställda på Bring/Citymail vill slippa dela ut Sd-material

Publicerad 2009-02-18

Anställda vid transportföretaget Bring/Citymail i Göteborg och Stockholm vill att företaget ska säga nej till att dela ut Sverigedemokraterna material inför EU-valet i sommar, rapporterar Sekotidningen

Det är Seko-klubbarna i Göteborg och Stockholm som i ett öppet brev till företagets vd uppmanar honom att säga nej till Sverigedemokraterna. I brevet skriver Seko-klubbarna att partiet står för främlingsfientlighet och rasism och att många medlemmar mår dåligt om de ska tvingas att dela ut Sverigedemokraternas material.

- Det är inget som tvingar företaget att säga ja till alla kunder. Vi ser det inte som någon demokratisk rättighet att få sprida sitt material genom Bring/Citymail, säger klubbordförande i Väst, Thomas Gorin, till Sekotidningen.

Enligt Sekotidningen har företagets vd Mats Forsberg svarat till fack-klubbarna och utgått från företagets policy som säger att Bring/Citymail inte tar politisk ställning till kunderna. Men att företaget inte heller delar ut post med olagligt innehåll.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA