Antijudiska attacker i Europa

Publicerad 2009-01-09

Konflikten mellan Israel och Hamas har lett till flera antijudiska incidenter i Europa och Sverige.

Judiska församlingens lokal i Helsingborg har vid två tillfällen eldhärjats och den israeliska ambassaden i Stockholm har utsatts för antisemitiskt klotter. Även en dörr har satts i brand på det judiska begravningskapellet i Malmö, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt Svenska Dagbladet så har såväl de judiska församlingarna som polisen höjt beredskapen i Sverige.

I flera andra länder har liknande incidenter skett. Händelserna kopplas samman med den pågående konflikten mellan Israel och Hamas. Diana Keizer från det belgiska forumet för judiska organisationer, säger i en intervju med holländsk radio:

"Vårt samfund är under attack från människor som försöker importera konflikten mellan Israel och palestinierna."
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA