Antisemiter kandiderar för Libertas

Publicerad 2009-05-07

Flera av kandidaterna för den polska upplagan av det EU-kritiska partiet Libertas är kända antisemiter. Ryszard Bender, har tidigare uttalat sig om att Auschwitz var ett arbetsläger och inte ett dödsläger. Han menar att judar och zigenare dog i lägret på grund av hårt arbete.

En annan av kandidaterna Anna Sobecka är känd för att stödja en radiokanal som ofta blivit kritiserad för att ha tagit upp uttalanden från antisemitiska kommentatorer. Både Ryszard Bender och Anna Sobecka har tidigare varit medlemmar i det ultrakonservativa Polska familjers liga, LRP, vars företrädare gjort sig kända för antisemitiska utspel.
Libertas bildades 2008 av Declay Ganley i samband med folkomröstningen om Lissabonföredraget på Irland. Partiet är kritiskt till Lissabonföredraget och satsar på att kandidera i varje EU-land.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA