Antisemiter kandiderar för Libertas

Publicerad 2009-05-07

Flera av kandidaterna för den polska upplagan av det EU-kritiska partiet Libertas är kända antisemiter. Ryszard Bender, har tidigare uttalat sig om att Auschwitz var ett arbetsläger och inte ett dödsläger. Han menar att judar och zigenare dog i lägret på grund av hårt arbete.

En annan av kandidaterna Anna Sobecka är känd för att stödja en radiokanal som ofta blivit kritiserad för att ha tagit upp uttalanden från antisemitiska kommentatorer. Både Ryszard Bender och Anna Sobecka har tidigare varit medlemmar i det ultrakonservativa Polska familjers liga, LRP, vars företrädare gjort sig kända för antisemitiska utspel.
Libertas bildades 2008 av Declay Ganley i samband med folkomröstningen om Lissabonföredraget på Irland. Partiet är kritiskt till Lissabonföredraget och satsar på att kandidera i varje EU-land.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA