Argentinska nazister greps i firandet av Hitlers födelsedag

Publicerad 2009-04-23

Polisen grep under söndagen 36 nazister som firade Adolf Hitlers födelsedag på en nattklubb i Buenos Aires. I lokalen hittade polisen nazistisk propaganda, flaggor samt filmer och musik med rasistiska budskap, rapporterar det argentinska mediet ámbito.

Under firandet av Adolf Hitler, 120 år efter hans födelse, närvarade Blood and Honour, en nazistgrupp som har anhängare i Argentina och Chile. De blev avbrutna av att polisen kom in och arresterade 36 personer för hatbrott. Polisen tror inte att ägaren kände till vilka som hyrde lokalen. Ingripandet bemöttes positivt av den judiska organisationen i Argentina, DAIA. De anser att nazistiska grupper utgör ett hot för det argentinska samhället och att agerandet var viktigt i kampen för att få bort grupperna.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA