Argentinska nazister greps i firandet av Hitlers födelsedag

Publicerad 2009-04-23

Polisen grep under söndagen 36 nazister som firade Adolf Hitlers födelsedag på en nattklubb i Buenos Aires. I lokalen hittade polisen nazistisk propaganda, flaggor samt filmer och musik med rasistiska budskap, rapporterar det argentinska mediet ámbito.

Under firandet av Adolf Hitler, 120 år efter hans födelse, närvarade Blood and Honour, en nazistgrupp som har anhängare i Argentina och Chile. De blev avbrutna av att polisen kom in och arresterade 36 personer för hatbrott. Polisen tror inte att ägaren kände till vilka som hyrde lokalen. Ingripandet bemöttes positivt av den judiska organisationen i Argentina, DAIA. De anser att nazistiska grupper utgör ett hot för det argentinska samhället och att agerandet var viktigt i kampen för att få bort grupperna.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.