Argentinska nazister greps i firandet av Hitlers födelsedag

Publicerad 2009-04-23

Polisen grep under söndagen 36 nazister som firade Adolf Hitlers födelsedag på en nattklubb i Buenos Aires. I lokalen hittade polisen nazistisk propaganda, flaggor samt filmer och musik med rasistiska budskap, rapporterar det argentinska mediet ámbito.

Under firandet av Adolf Hitler, 120 år efter hans födelse, närvarade Blood and Honour, en nazistgrupp som har anhängare i Argentina och Chile. De blev avbrutna av att polisen kom in och arresterade 36 personer för hatbrott. Polisen tror inte att ägaren kände till vilka som hyrde lokalen. Ingripandet bemöttes positivt av den judiska organisationen i Argentina, DAIA. De anser att nazistiska grupper utgör ett hot för det argentinska samhället och att agerandet var viktigt i kampen för att få bort grupperna.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA