Åtal för hets mot folkgrupp nedlagt

Publicerad 2009-09-10

Åklagare lägger ner förundersökningen om hets mot folkgrupp vid bråken i Vännäs i våras. Men skadegörelse, ofredande och brott mot knivlagen är fortfarande aktuellt.

I våras drog orten Vännäs ögonen till sig efter ett bråk vid flyktingbostäder. Kommunens flyktingsamordnare beslutade att evakuera en hel grupp flyktingar till Umeå efter bråket.
Polisutredningarna är så gott som klara. Polisen mottog drygt 20 polisanmälningar efter bråket uppger kammaråklagaren Lotta Sundström till Västerbottens folkblad. Åklagaren har redan utfärdat en strafföreläggande för brott mot knivlagen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA