Åtal för hets mot folkgrupp nedlagt

Publicerad 2009-09-10

Åklagare lägger ner förundersökningen om hets mot folkgrupp vid bråken i Vännäs i våras. Men skadegörelse, ofredande och brott mot knivlagen är fortfarande aktuellt.

I våras drog orten Vännäs ögonen till sig efter ett bråk vid flyktingbostäder. Kommunens flyktingsamordnare beslutade att evakuera en hel grupp flyktingar till Umeå efter bråket.
Polisutredningarna är så gott som klara. Polisen mottog drygt 20 polisanmälningar efter bråket uppger kammaråklagaren Lotta Sundström till Västerbottens folkblad. Åklagaren har redan utfärdat en strafföreläggande för brott mot knivlagen.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.