Attack mot firandet av Israels årsdag

Publicerad 2009-05-19

Motdemonstranter attackerade i söndags en samling judar som firade den 61:a årsdagen av Israel i Buenos Aires. Motdemonstranterna bar skyltar med antisemitiska budskap. Flera av personerna i samlingen misshandlades så allvarligt att de hamnade på sjukhus, rapporterar JTA.

De 500 personerna som firade årsdagen av Israel överraskades när ett 20-tal motdemonstranter plötsligt attackerade dem. Allting bevakades av fem polismän, men det dröjde innan de agerade. Efter dådet hann de flesta av motdemonstranterna fly undan men fem av dem stoppades av polis och kommer att åtalas.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.