Attack mot firandet av Israels årsdag

Publicerad 2009-05-19

Motdemonstranter attackerade i söndags en samling judar som firade den 61:a årsdagen av Israel i Buenos Aires. Motdemonstranterna bar skyltar med antisemitiska budskap. Flera av personerna i samlingen misshandlades så allvarligt att de hamnade på sjukhus, rapporterar JTA.

De 500 personerna som firade årsdagen av Israel överraskades när ett 20-tal motdemonstranter plötsligt attackerade dem. Allting bevakades av fem polismän, men det dröjde innan de agerade. Efter dådet hann de flesta av motdemonstranterna fly undan men fem av dem stoppades av polis och kommer att åtalas.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA