Attack mot synagoga i Venezuela

Publicerad 2009-02-02

Venezuelas största synagoga attackerades natten till lördagen av ett 15-tal personer. Inne i synagogan klottrades antisemitiska och antiisraeliska slagord och skrifter förstördes, skriver TT-AFP.

Gruppen som attackerade synagogan övermannade först vakterna innan de tog sig in. Elias Farache, ordförande för judiska förbundet i Venezuela, säger att hot och attacker mot judar i landet ökat sedan konflikten i Gaza bröt ut, skriver TT-AFP. Simon Wiesenthal Center har i en skrivelse protesterat mot den tilltagande antisemitismen i Venezuela.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA