Attack mot synagoga i Venezuela

Publicerad 2009-02-02

Venezuelas största synagoga attackerades natten till lördagen av ett 15-tal personer. Inne i synagogan klottrades antisemitiska och antiisraeliska slagord och skrifter förstördes, skriver TT-AFP.

Gruppen som attackerade synagogan övermannade först vakterna innan de tog sig in. Elias Farache, ordförande för judiska förbundet i Venezuela, säger att hot och attacker mot judar i landet ökat sedan konflikten i Gaza bröt ut, skriver TT-AFP. Simon Wiesenthal Center har i en skrivelse protesterat mot den tilltagande antisemitismen i Venezuela.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.