BNP partiledare utsatt för hatbrott

Publicerad 2009-11-04

British National partys (BNP) ledare, Nick Griffin, vittnade i rättegången mot en man som uppträtt hotfullt mot honom vid en av partiets demonstrationer.

Det var i november förra året som den 23-åriga mannen befunnit sig vid BNP:s demonstration i Lancashire. Han ska då ha gjort pistolgester med händerna mot Griffin och skrikigt "white bastards". 23-åringen har åtalats för att han använt ett rasistiskt språkbruk mot Griffin.
Mannen medger att han stannade sin bil på platsen och skrek "Nick Griffin, you fucking wanker".
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA