BNP partiledare utsatt för hatbrott

Publicerad 2009-11-04

British National partys (BNP) ledare, Nick Griffin, vittnade i rättegången mot en man som uppträtt hotfullt mot honom vid en av partiets demonstrationer.

Det var i november förra året som den 23-åriga mannen befunnit sig vid BNP:s demonstration i Lancashire. Han ska då ha gjort pistolgester med händerna mot Griffin och skrikigt "white bastards". 23-åringen har åtalats för att han använt ett rasistiskt språkbruk mot Griffin.
Mannen medger att han stannade sin bil på platsen och skrek "Nick Griffin, you fucking wanker".
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.