BNP-polis sparkad

Publicerad 2009-03-23

Listan med namn på British National Partys medlemmar och sympatisörer som läckte ut på internet förra året fortsätter att skapa rubriker.

Nu står det klart att poliskonstapeln Steve Bettley får sparken sedan Merseyside-polisen i en utredning kunnat konstatera att Bettley varit med i British National Party mellan mars 2007 och mars 2008.

Steve Bettley förnekar att han har varit medlem i partiet och kommer att överklaga beslutet.

Det är förbjudet för engelska poliser att vara medlemmar i British National Party. I november förra året stängdes en chaufför inom polisen av sedan det framkommit att hans namn fanns med bland de 12 000 namnen på den läckta listan.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA