BNP-polis sparkad

Publicerad 2009-03-23

Listan med namn på British National Partys medlemmar och sympatisörer som läckte ut på internet förra året fortsätter att skapa rubriker.

Nu står det klart att poliskonstapeln Steve Bettley får sparken sedan Merseyside-polisen i en utredning kunnat konstatera att Bettley varit med i British National Party mellan mars 2007 och mars 2008.

Steve Bettley förnekar att han har varit medlem i partiet och kommer att överklaga beslutet.

Det är förbjudet för engelska poliser att vara medlemmar i British National Party. I november förra året stängdes en chaufför inom polisen av sedan det framkommit att hans namn fanns med bland de 12 000 namnen på den läckta listan.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.