Brandattentat mot ND:s förre partiledare

Publicerad 2009-08-11

Nationaldemokraternas före detta partiledare utsattes på lördagen för ett brandattentat. Säkerhetspolisen utreder nu dådet, uppger TT.

Det var sent på lördagskvällen som okända gärningsmän satte eld på Nils-Eric Hennix bil utanför hans hem. Hennix säger själv i ett pressmeddelande att han är övertygad om att attentatet är kopplat till att han under helgen hade ett föredrag om "genetiska skillnader" för nazistiska partiet Folkfronten inbokat.

– Jag är övertygad om att mordförsöket mot mig har en direkt koppling till det planerade föredraget i Kalmar. Det är inte första gången så kallade "antifascister" försöker tysta mig. För drygt ett år sedan kastade ett gäng maskerade vänsterextremister en hemmagjord bomb på min tomt.

Även polisen misstänker att brandattentatet kan ha politiska motiv och Säkerhetspolisen utreder nu dådet.

Det planerade föredraget blev inställt efter att lokalmedia uppmärksammat händelsen och lokaluthyrarna inte längre ville hyra ut till partiet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA