Brandattentat mot ND:s förre partiledare

Publicerad 2009-08-11

Nationaldemokraternas före detta partiledare utsattes på lördagen för ett brandattentat. Säkerhetspolisen utreder nu dådet, uppger TT.

Det var sent på lördagskvällen som okända gärningsmän satte eld på Nils-Eric Hennix bil utanför hans hem. Hennix säger själv i ett pressmeddelande att han är övertygad om att attentatet är kopplat till att han under helgen hade ett föredrag om "genetiska skillnader" för nazistiska partiet Folkfronten inbokat.

– Jag är övertygad om att mordförsöket mot mig har en direkt koppling till det planerade föredraget i Kalmar. Det är inte första gången så kallade "antifascister" försöker tysta mig. För drygt ett år sedan kastade ett gäng maskerade vänsterextremister en hemmagjord bomb på min tomt.

Även polisen misstänker att brandattentatet kan ha politiska motiv och Säkerhetspolisen utreder nu dådet.

Det planerade föredraget blev inställt efter att lokalmedia uppmärksammat händelsen och lokaluthyrarna inte längre ville hyra ut till partiet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA