Dansk nazistledare åtalas

Publicerad 2009-10-07

Den danska nazistledaren Jonni Hansen åtalas för att ha spridit rasistisk propaganda, uppger Politiken.

Jonni Hansen som är ledare för Danmarks största nazistparti DNSB (Danmarks nationalsocialistiska bevaegelse) åtalas för att ha spridit ett flygblad som åklagaren anser vara rasistisk. Åklagaren menar att Hansen i egenskap av ledare för DNSB ska stå som ansvarig för spridningen, även om han inte själv delade ut materialet. Hansen anses även vara skyldig till att ha spridit samma propaganda via DNSB:s hemsida.
– Jag tar saken med ro. Flyern har vi använt sedan 1992 och den har tidigare ställts inför domstol i Lyngby, så vi handlade i god tro, säger Jonni Hansen till Politiken.
Nazistledaren åtalas i Roskilde den 14 december.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA