DF-politiker tycker skandinaver är smartare än östeuropéer

Publicerad 2009-05-13

Östeuropeiska länder ska få mindre makt i EU eftersom de är sämre på att hålla reda på samhället än skandinaver, säger Mogens Camre, Europaparlamentariker för Dansk Folkeparti, till Radio France Internationale, RFI. Dessutom hävdar Camre att skandinaver är smartare än östeuropéer.

Mogens Camre anser att nya medlemsländer, som Rumänien och Bulgarien inte är redo för EU. Camre säger till RFI att skandinaviska länder uppenbarligen är duktigare på att hålla ordning och att rumäner och bulgarer står för ett odemokratiskt och osunt samhälle. Vidare förklarar han att det är orättvist att Rumänien och Bulgarien får 50 platser i Europaparlamentsvalet medan Danmark enbart har 14 platser.

Dan Jørgensen, ledamot för Socialdemokraterne i Europaparlamentsvalet, kallar Mogens Camres uttalanden för barnsliga och rasistiska. Han tycker att Dansk Folkeparti borde vara glada för att det inte är intelligensen som avgör hur många mandat partiet får, säger han till Politiken.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA