DF-politiker tycker skandinaver är smartare än östeuropéer

Publicerad 2009-05-13

Östeuropeiska länder ska få mindre makt i EU eftersom de är sämre på att hålla reda på samhället än skandinaver, säger Mogens Camre, Europaparlamentariker för Dansk Folkeparti, till Radio France Internationale, RFI. Dessutom hävdar Camre att skandinaver är smartare än östeuropéer.

Mogens Camre anser att nya medlemsländer, som Rumänien och Bulgarien inte är redo för EU. Camre säger till RFI att skandinaviska länder uppenbarligen är duktigare på att hålla ordning och att rumäner och bulgarer står för ett odemokratiskt och osunt samhälle. Vidare förklarar han att det är orättvist att Rumänien och Bulgarien får 50 platser i Europaparlamentsvalet medan Danmark enbart har 14 platser.

Dan Jørgensen, ledamot för Socialdemokraterne i Europaparlamentsvalet, kallar Mogens Camres uttalanden för barnsliga och rasistiska. Han tycker att Dansk Folkeparti borde vara glada för att det inte är intelligensen som avgör hur många mandat partiet får, säger han till Politiken.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA