Dömdes för ha läckt medlemslista

Publicerad 2009-09-02

En före detta medlem i British National Party (BNP) dömdes på tisdagen för att ha läckt uppgifter på internet om partiets medlemmar.

Matthew Single, som tidigare ansvarade för BNP:s säkerhetsfrågor, dömdes till 200 pund i böter av en domstol i Nottingham för att han på internet läckt information om drygt 10 000 partimedlemmar. Läckan resulterade bland annat i att medlemmar utsattes för olika former av hot.
Bland medlemmarna återfanns såväl poliser, lärare som soldater. Matthew Single erkände vid rättegången att det var han som läckt listan
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA