Dömdes för ha läckt medlemslista

Publicerad 2009-09-02

En före detta medlem i British National Party (BNP) dömdes på tisdagen för att ha läckt uppgifter på internet om partiets medlemmar.

Matthew Single, som tidigare ansvarade för BNP:s säkerhetsfrågor, dömdes till 200 pund i böter av en domstol i Nottingham för att han på internet läckt information om drygt 10 000 partimedlemmar. Läckan resulterade bland annat i att medlemmar utsattes för olika former av hot.
Bland medlemmarna återfanns såväl poliser, lärare som soldater. Matthew Single erkände vid rättegången att det var han som läckt listan
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.