Dyr krognota för man med nazihatt

Publicerad 2009-10-08

En 26-årig man dömdes av Värmlands tingsrätt till dagsböter för hets mot folkgrupp.

Mannen gick till en pizzeria i Sunne i slutet av mars i år iklädd en uniformsmössa med symboler som hakkorset, den tyska riksörnen och SS dödskallen.
26-åringen uppgav för tingsrätten att han inte visste varför han tog med mössan till pizzerian. Han dömdes till böter på åtta tusen kronor. Mannen har sedan tidigare haft kopplingar till högerextrema grupper.
Polisen lade vid tillfället beslag på mössan. Den får han nu klara sig utan.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA